10ο FORUM ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.

Καλώς ήλθατε στην επίσηµη ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ).

Η Εταιρεία ιδρύθηκε στις αρχές του 2010, με σκοπό τη παροχή διαρκούς μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (ΔΜΕ) υψηλού επιπέδου, στους Έλληνες Κτηνιάτρους που ασχολούνται με την Ιατρική των ζώων συντροφιάς (ΙΖΣ).

Από τον Απρίλιο του 2013 η ΕΛΕΚΖΣ διοικείται από το δεύτερο επταμελές εκλεγμένο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Τα εγγεγραμμένα μέλη μας ξεπέρασαν τα 700 και υπάρχει διαρκής αυξητικός ρυθµός εγγραφής νέων µελών.

Το γραφείο µας βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Λουϊζης Ριανκούρ 64 (Πύργος Απόλλων, Αµπελόκηποι) και παραµένει ανοικτό για οποιαδήποτε πληροφορία κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέµπτη 10:30-18:30.

Επιστημονικές Δραστηριότητες της ΕΛΕΚΖΣ

  • FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς 

Διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αποτελεί την κύρια επιστηµονική εκδήλωση της Εταιρείας. Ήδη έχουν πραγµατοποιηθεί µε επιτυχία το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Forum, στην Αθήνα (2010 και 2012) και στη Θεσσαλονίκη (2011, 2013 και 2014).
Η προετοιµασία του 6ου Forum έχει ξεκινήσει και θα πραγµατοποιηθεί το 2015 στην Αθήνα. Σύντοµα θα σας ανακοινώσουµε τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής του.

  • Επιστημονικές Διημερίδες 

Διοργανώνονται σε ετήσια βάση, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης). Η οργάνωση υψηλής ποιότητας επιστημονικών εκδηλώσεων εκτός κέντρου, απαντά σε μια μεγάλη ανάγκη των συναδέλφων που ασκούν την ΙΖΣ στην περιφέρεια. Έρχονται να καλύψουν την έλλειψη μεγάλων συνεδριακών εκδηλώσεων στην ελληνική περιφέρεια, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να ενημερωθούν, χωρίς να είναι ανάγκη να μετακινηθούν. 
Επιλέγουμε αντικείμενα αιχμής, που απασχολούν τον κτηνίατρο των ΖΣ στην καθημερινότητά του, με σκοπό την ενημέρωσή του, για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και κατ' επέκταση τη διαχείριση περιστατικών, με το πλέον σύγχρονο επιστημονικά τρόπο. 
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το 2012 διημερίδα Καρδιολογίας σε 5 ελληνικές πόλεις (Ρόδος, Βόλος, Ναύπλιο, Ιωάννινα και Καβάλα), το 2013 διημερίδα Οφθαλμολογίας σε 5 πόλεις (Χανιά, Ναύπλιο, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Καρδίτσα).

  • Επιστημονικές Ημερίδες

Η ΕΛΕΚΖΣ πέραν του FORUM και των διημερίδων, διοργανώνει και ημερίδες. Έχουμε ήδη ανακοινώσει Ημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας Ίππου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 12 Οκτωβρίου 2013, στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA Athens City Centre Hotel. 

  • Έκδοση Επιστημονικού Περιοδικού "Ιατρική Ζώων Συντροφιάς"

Η Εταιρεία εκδίδει επιστημονικό περιοδικό, με τίτλο "Ιατρική Ζώων Συντροφιάς". Σκοπός του είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των κτηνιάτρων ΖΣ. Διαθέτει επιστημονική κριτική επιτροπή και τα δύο πρώτα τεύχη του απεστάλησαν στο σύνολο των ελλήνων κτηνιάτρων, μέλη και μη της ΕΛΕΚΖΣ, σε μια προσπάθειά μας να γνωρίσουν το περιοδικό μας. Το περιοδικό είναι δίγλωσσο (δημοσιεύεται στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα).
Τα τεύχη που ακολουθούν θα αποστέλλονται μόνο στα μέλη της Εταιρείας, χωρίς καμμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση (περιλαμβάνεται στα προνόμια των μελών), ενώ όσα μέλη το επιθυμούν μπορούν να έχουν πρόσβαση και μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας μας.
Ελπίζουμε ο κτηνιατρικός κόσμος να στηρίξει το περιοδικό έμπρακτα, στέλνοντας εργασίες προς δημοσίευση. Είναι χαρά μας να υπάρχει πληθώρα εργασιών από όλους τους κτηνιάτρους που ασχολούνται με την ΙΖΣ (ελεύθερους επαγγελματίες, πανεπιστημιακούς, δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, κ.ά). Η πολυφωνία λείπει από το χώρο μας και αποτελεί επιδίωξή μας να την πετύχουμε.

Η ιστοσελίδα μας - www.hcavs.gr 

Η νέα μας ιστοσελίδα αντανακλά τη διαρκή μας προσπάθεια για ανανέωση. Σχεδιάστηκε εξ´ολοκλήρου από την αρχή, ώστε να είναι φιλική για όλους τους χρήστες υπολογιστών και ταμπλετών.
Πρόθεσή μας μέσα από το νέο ιστοχώρο μας, είναι τα μέλη μας να ενημερώνονται άμεσα για τις δραστηριότητες της ΕΛΕΚΖΣ και να διεκπεραιώνουν εύκολα από τον υπολογιστή τους ή την ταμπλέτα τους, μια σειρά εργασιών που μέχρι πρότινος γίνονταν με πιο χρονοβόρο τρόπο. 

Προσθέσαμε νέες δυνατότητες, όπως η on line:

  • Εγγραφή ή/και ανανέωση συνδρομής μέλους
  • Διαχείριση προσωπικών στοιχείων των μελών από τα ίδια τα μέλη 
  • Εγγραφή στις επιστημονικές εκδηλώσεις της εταιρείας
  • Πλοήγηση στις σελίδες του επιστημονικού μας περιοδικού.

Παράλληλα αποσκοπούμε στη μείωση του όγκου αλληλογραφίας με τα μέλη μας, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο αυτό στην προστασία του περιβάλλοντος. Στη προσπάθειά μας αυτή, παρακαλούμε τα μέλη μας να ανανεώσουν στα στοιχεία τους την επιλογή του τρόπου επικοινωνίας και ενημέρωσής τους από την εταιρεία (μόνο με email ή μόνο με αλληλογραφία ή και τα δύο), επιλέγοντας το τρόπο επικοινωνίας που προτιμούν.

Με χαρά θα δεχθούμε κάθε πρόταση βελτίωσης, την οποία και θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ WSAVA

wsava july
Η World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) κυκλοφόρησε την ηλεκτρονική της ενημέρωση για το μήνα Ιούλιο 2019. Eνημερωθείτε για τα τελευταία νέα της WSAVA.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ 2019

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ & ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ 2019

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουίζης Ριανκούρ 64 - Πύργος Απόλλων
Αμπελόκηποι - 115 23 Αθήνα

MB 0008 phone2107759727   Fax: 2107753460

MB 0003 mail2Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Visa  Mastercard  Maestro           vbv    sc 62x34