Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar)
Οφθαλμολογικά επείγοντα. Πως τα αντιμετωπίζουμε;
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο του διαρκούς προγράμματος μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των κτηνιάτρων των ζώων συντροφιάς, η ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. σε συνεργασία και με την αποκλειστική χορηγία της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Vet Academy και της Bayer Animal Health,διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ με θέμα:
Οφθαλμολογικά επείγοντα. Πως τα αντιμετωπίζουμε;
Ομιλήτρια:
Αναστασία Κομνηνού,
Καθηγήτρια Χειρουργικής - Συγκριτικής Οφθαλμολογίας -
Ιατρικής Εξωτικών και Άγριων Ζώων
Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας,
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σκοποί του σεμιναρίου:
Η μη έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση ενός επείγοντος οφθαλμολογικού προβλήματος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης ή ακόμη και του ίδιου του βολβού του οφθαλμού. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση ή η παραπομπή είναι καθοριστικοί παράγοντες. Συχνά δίνεται μόνο μια ευκαιρία να σωθεί ο οφθαλμός. Στο σεμινάριο θα συζητηθεί:
- Τι είναι επείγον;
- Πόσο χρόνο έχω για να σώσω έναν οφθαλμό; Η άμεση επέμβαση είναι πραγματική πρόκληση.
- Απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την επείγουσα αντιμετώπιση;
- Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός και τα φάρμακα που χρειάζονται για να διαγνώσω και να αντιμετωπίσω ένα επείγον οφθαλμολογικό πρόβλημα;
«ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ»
Ημερομηνία Διεξαγωγής:
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020
ΩΡΑ: 21.00
Με την αποκλειστική χορηγία του προγράμματος
Εγγραφή:
Η παρακολούθηση του webinar είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα ενεργά μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.
(τακτοποιημένη συνδρομή έτους 2020)
Είστε μέλος? Συνδεθείτε για να έχετε την δυνατότητα εγγραφής στο Webinar.
Δεν είστε μέλος? Εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας Online
Βιογραφικό
H Αναστασία Κομνηνού είναι Καθηγήτρια Χειρουργικής - Συγκριτικής Οφθαλμολογίας - Ιατρικής Εξωτικών και Άγριων Ζώων του Τμήματος Κτηνιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Ασχολείται ιδιαίτερα με την κλινική και συγκριτική οφθαλμολογία μικρών, μεγάλων και εξωτικών ζώων καθώς επίσης και με τη Χειρουργική και την Παθολογία των Εξωτικών και Άγριων Ζώων. Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τη συγκριτική οφθαλμολογία ανθρώπου, μικρών, μεγάλων, εξωτικών και άγριων ζώων, τη διάσωση και διατήρηση της άγριας πανίδας καθώς και την ιατρική θαλασσίων θηλαστικών. Έχει εκπαιδευτεί σε Πανεπιστήμια και εξειδικευμένα κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Είναι μέλος πολυάριθμων διεθνών επιτροπών προστασίας ζωικών ειδών. Έχει λάβει διάφορες διακρίσεις για τις παραπάνω δράσεις. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 200 ανακοινώσεις σε συνέδρια του εξωτερικού και της Ελλάδας. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.