ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Αγαπητοί/ές συνάδελφοι
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ΕΚΕ και η ΕΛΕΚΖΣ, ανταποκρινόμενες στην επιθυμία της πλειοψηφίας των συναδέλφων, θα διοργανώσουν το ερχόμενο φθινόπωρο επιστημονική διημερίδα.
Το γεγονός αυτό, ιδιαίτερα σημαντικό για τον τομέα της Κτηνιατρικής των Ζώων Συντροφιάς στη χώρα μας, θα λειτουργήσει πιλοτικά και με αμοιβαία εμπιστοσύνη, με την προοπτική, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να υπάρξει ένας μόνο φορέας που θα διαχειρίζεται την επιστημονική επιμόρφωση των συναδέλφων στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο.
Η φθινοπωρινή αυτή διημερίδα του 2019 θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου, με ενδιαφέροντα θέματα Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής και με ομιλητές διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους. Η ειδικότητα της Νευρολογίας - Νευροχειρουργικής εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας πλέον ολοένα και περισσότερα διαγνωστικά και θεραπευτικάμέσα ώστε να υποστηριχθεί η δύσκολη στην καθημερινή πράξη αντιμετώπιση αυτών των απαιτητικών περιστατικών.
Η επιτυχία της πρωτοβουλίας μας αυτής, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την ουσιαστική επιστημονική ενημέρωση των συναδέλφων που ασχολούνται με την ιατρική των ζώων συντροφιάς, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δυναμική και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την ουσιαστική υποστήριξη των χορηγών - εκθετών. Ευελπιστούμε ότι ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η διημερίδα, το ελκυστικό πρόγραμμα και η επιστημονική κατάρτιση των ομιλητών είναι από μόνα τους εγγυήσεις για την επιτυχία της.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους καθώς και όλες τις εταιρείες εμπορίας κτηνιατρικών προϊόντων, φαρμάκων, ειδών διατροφής και επιστημονικού εξοπλισμού να υποστηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους την προσπάθειά μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Δρ. Βενιαμίν Αλμπάλας Υπεύθυνος Οργάνωσης |
Καθηγήτρια ΑΠΘ Ζωή Πολυζοπούλου Υπεύθυνη Επιστημονικού Προγράμματος |
Μετά από κλήρωση ένας τυχερός κτηνίατρος θα κερδίσει την εγγραφή του, αξίας 800$ στο μεγαλύτερο παγκόσμιο κτηνιατρικό συνέδριο, το VMX EXPO 2020 (Ορλάντο, ΗΠΑ, 19-23 Ιανουαρίου 2020
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Alberta de Stefani, DVM, PhD, Dip.ECVN, MRCVS, European Specialist in Veterinary Neurology, Royal Veterinary College, London, UK
Η Alberta de Stefani αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Padua το 2001. Εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως ιδιώτης κτηνίατρος και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε ως ειδικευόμενη στην Ιατρική Ζώων Συντροφιάς για ένα χρόνο στο Animal HealthTrust στην Αγγλία. Το 2003 άρχισε η ειδίκευσή της στη Νευρολογία και τη Νευροχειρουργική, που ολοκληρώθηκε το 2007 με την απόκτηση της Ευρωπαϊκής ειδικότητας (European Specialist in Neurology and Neurosurgery) στο ίδιο επιστημονικό πεδίο. Το 2006 ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την πρόγνωση των πρωτογενών νεοπλασμάτων του εγκεφάλου.
Από το 2007 και μετέπειτα η Alberta de Stefani εργάζεται ως ειδική Νευρολόγος σε ιδιωτικές κτηνιατρικές κλινικές και νοσοκομεία δεύτερης γνώμης στην Αγγλία. Παράλληλα, από το 2018 είναι μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στο Royal Veterinary College, University of London, όπου διδάσκει Κλινική Νευρολογία και Νευροχειρουργική. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διερεύνηση της παθογένειας των επιληπτικών κρίσεων και των άλλων παροξυσμικών συνδρόμων, τη διάγνωση και τη χειρουργική διαχείριση των τραυματικών μυελοπαθειών και των διαμαρτιών διάπλασης της σπονδυλικής στήλης στα ζώα συντροφιάς.
Prof. Gualtiero Gandini, DVM, PhD, Dip.ECVN, European Specialist in Veterinary Neurology, Department of Veterinary Medical Sciences, University of Bologna, ITA
Ο Gualtiero Gandini αποφοίτησε ως αριστούχος από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Bologna το 1990. Το 1996 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Παθολογία Ζώων Συντροφιάς και το 2003 απέκτησε την Ευρωπαϊκή ειδικότητα της Νευρολογίας και Νευροχειρουργικής μετά από ανάλογη τετραετή μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης με επιβλέποντα τον καθηγητή André Jaggy. Ο Gualtiero Gandini ακολούθησε στη συνέχεια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και είναι αναπληρωτής καθηγητής στον τομέα Κλινικών της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Bologna. Είναι τακτικός προσκεκλημένος ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και άλλες διοργανώσεις, σε θέματα Κλινικής Νευρολογίας και έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών εργασιών.
Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Νευρολογίας, του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος την τριετία 2008-2010.
Ζωή Πολυζοπούλου, Κτηνίατρος, Καθηγήτρια, Τμήμα Κτηνιατρικής, ΑΠΘ
Η Ζωή Πολυζοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1986.
Το 1989 έγινε δεκτή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο ίδιο ακαδημαϊκό ίδρυμα την οποία ολοκλήρωσε και αναγορεύθηκε διδάκτορας το 1991.
Το 1999 εκλέχθηκε λέκτορας, το 2003 επίκουρη καθηγήτρια, το 2010 αναπληρώτρια καθηγήτρια και το 2015 καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας με γνωστικό αντικείμενο τη Γενική Παθολογία και Προπαιδευτική.
Είναι ιδρυτικό μέλος του European College of Veterinary Clinical Pathology από το 2001.
Οι ερευνητικές τις δραστηριότητες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην Εργαστηριακή Διάγνωση (αιματολογία και κλινική βιοχημεία) και την Κλινική Νευρολογία. Την τελευταία δεκαετία αντικείμενο των ερευνητικών της δραστηριοτήτων είναι η συσχέτιση βιοχημικών δεικτών στο αίμα με την κλινική εικόνα, την εξέλιξη και την πρόγνωση διαφόρων παθήσεων των ζώων και συγκεκριμένα των χρόνιων καρδιοπαθειών και των νευροεκφυλιστικών εγκεφαλοπαθειών και η επιληψία του σκύλου και της γάτας.
Γιώργος Καζάκος, Κτηνίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Κτηνιατρικής, ΑΠΘ
Ο Γιώργος Καζάκος αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1996, όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποκτώντας τον τίτλο του διδάκτορα Κτηνιατρικής με βαθμό «Άριστα» το 2005. Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της Μονάδας Αναισθησιολογίας, Εντατικής Θεραπείας και Χειρουργικής.
Το 2006 εκλέχθηκε λέκτορας, το 2012 επίκουρος καθηγητής και το 2017 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας με γνωστικό αντικείμενο «Κτηνιατρική Χειρουργική-Εντατική Θεραπεία». Τα κλινικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ενδιαφέροντά του αφορούν στα επιστημονικά πεδία της Χειρουργικής του Νευρικού Συστήματος, της Αναισθησιολογίας και Αναλγησίας και της Επείγουσας και Εντατικής Θεραπείας των Ζώων Συντροφιάς.
Αναστάσιος Δανούρδης, Κτηνίατρος, MRCVS, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Αθήνα
Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1981. Μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική των ζώων συντροφιάς στη Μ. Βρετανία και την Ολλανδία από το 1981 έως το 1985. Ασχολήθηκε ιδιωτικά σε κτηνιατρείο στην Αθήνα με κύριο ενδιαφέρον την ορθοπεδική και τη νευρολογία. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε γενικά και ειδικά κτηνιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2017 εξέδωσε το βιβλίο «Διαγνωστική Νευρολογία Του Σκύλου και Της Γάτας». Εργάζεται σε κτηνιατρική κλινική στην Αθήνα.
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.vethospital.gr
Στέργιος Βλαχόπουλος, Κτηνίατρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Αθήνα
Ο Στέργιος Βλαχόπουλος αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου και ολοκλήρωσε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Χειρουργική Κλινική το 1995. Στη συνέχεια παρακολούθησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στη χειρουργική και την ορθοπεδική των ζώων συντροφιάς στην ιδιωτική κτηνιατρική κλινική Vezzoni, στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και στο Royal Veterinary College στο Λονδίνο. Έκτοτε διευθύνει τη χειρουργική κλινική δεύτερης γνώμης για ζώα συντροφιάς με την επωνυμία Veterinary Surgery στην Αθήνα.
Τομείς ιδιαίτερης ενασχόλησης και επιστημονικού ενδιαφέροντος του αποτελούν η χειρουργική των αρθρώσεων και η νευροχειρουργική
Θεοφάνης Λιάτης, Κτηνίατρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, St. Clair Veterinary Clinics, Scotland
O Φάνης Λιάτης είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2015). Έχει πραγματοποιήσει ετήσια μετεκπαίδευση στη Μονάδα Παθολογίας της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ (2016/2017) και μετέπειτα ειδική μετεκπαίδευση στο Νευρολογικό / Νευροχειρουργικό Τμήμα της ιδιωτικής κλινικής Dick White Referrals στην Μεγάλη Βρετανία (2017/2018). Σήμερα, εργάζεται ως γενικός κτηνίατρος στην κλινική St Clair Veterinary Clinics στη Σκωτία, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση ειδικότητας. Η νευρο-οφθαλμολογία, τα νευρομυϊκά νοσήματα και το αιθουσαίο σύνδρομο αποτελούν ιδιαίτερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του. Διαθέτει 6 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά στη νευρολογία / νευροχειρουργική ζώων συντροφιάς / εξωτικών ζώων και στην κτηνιατρική εκπαίδευση, ενώ οι αναρτημένες / προφορικές ανακοινώσεις του σε ελληνικά ή διεθνή συνέδρια ανέρχονται στις δεκαπέντε. Εκτός εργασίας, στα ενδιαφέροντά του ανήκουν το πιάνο, η ζωγραφική, η φωτογραφία άγριας ζωής και ο σχεδιασμός ιστοσελίδων.
Ράνια Μπάκα, Κτηνίατρος, MSc, Κλινική Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, ΑΠΘ
Η Ρ. Μπάκα αποφοίτησε από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. το 2012. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διαγνωστικό Εργαστήριο του Τομέα Κλινικών και στη συνέχεια φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ίδιου τομέα που αφορούσε την Παθολογία Ζώων Συντροφιάς. Το 2016 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές σπουδές της και έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Παθολογία Ζώων Συντροφιάς. Το 2017 έγινε δεκτή για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Διαγνωστικό Εργαστήριο με θέμα τη συγκριτική πρωτεομική μελέτη των σκύλων με ιδιοπαθή επιληψία. Παράλληλα η κ. Μπάκα επικουρεί το κλινικό και εκπαιδευτικό έργο του προσωπικού της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς συμμετέχοντας στη διαχείριση όλων των περιστατικών που προσκομίζονται με νευρολογικά προβλήματα. Η κ. Μπάκα έχει εργαστεί σε πολλές κλινικές ζώων συντροφιάς πρώτης ή δεύτερης γνώμης στη Θεσσαλονίκη από το 2013. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Κλινική Νευρολογία των Ζώων Συντροφιάς και ιδιαίτερα στην επιληψία του σκύλου και της γάτας, την πρωτεομική μελέτη των επιληπτικών κρίσεων, τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα και τα επείγοντα νευρολογικά περιστατικά
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 |
14.00 - 14.30 | Προσέλευση – Εγγραφές |
14.30 – 15.30 | Περιγράφω σωστά αυτό που βλέπω; Η σημειολογία στη νευρολογική εξέταση Ζωή Πολυζοπούλου |
15.30–16.15 | Νευρογενείς κινητικές διαταραχές: πρακτική κλινική διάγνωση και διαφοροποίηση Alberta de Stefani |
16.15 – 17.00 | Αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης: διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση Alberta de Stefani |
17.00 – 17.45 | Διάλειμμα - Καφές |
17.45– 18.30 | Η διαχρονική παρακολούθηση του επιληπτικού σκύλου Ζωή Πολυζοπούλου |
18.30 – 19.15 | Επιληπτικές κρίσεις και οι μιμητές τους: Η σημειολογία στη διαφοροποίηση των παροξυσμικών συνδρόμων (παρουσίαση κλινικών περιστατικών) Θεοφάνης Λιάτης - Ράνια Μπάκα |
19.15 – 19.45 | Συζήτηση με το ακροατήριο |
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 |
09.00 - 9.45 | Σύγχρονη αντιεπιληπτική αγωγή στο σκύλο και τη γάτα Gualtiero Gandini |
09.45 – 10.30 | Νευρομυϊκά νοσήματα στο σκύλο και τη γάτα Gualtiero Gandini |
10.30 – 10.50 | Συζήτηση με το ακροατήριο |
10.50 – 11.30 | Διάλειμμα - Καφές |
11.30 – 12.15 | Χειρουργικές επεμβάσεις στο κρανίο και στον εγκέφαλο Alberta de Stefani |
12.15– 13.00 | Χειρουργικές παθήσεις της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στο σκύλο: συχνότερες παθολογικές καταστάσεις, ενδείξεις, επιπλοκές, εξέλιξη Στέργιος Βλαχόπουλος |
13.00 – 13.45 | Χειρουργικές παθήσεις της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στο σκύλο: συχνότερες παθολογικές καταστάσεις, ενδείξεις, επιπλοκές, εξέλιξη Αναστάσιος Δανούρδης |
13.45 – 15.00 | Διάλειμμα - Ελαφρύ γεύμα |
15.00 – 15.45 | Χειρουργικές παθήσεις της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (σκύλος, γάτα): συχνότερες παθολογικές καταστάσεις, ενδείξεις, επιπλοκές, εξέλιξη Γιώργος Καζάκος |
15.45 – 16.15 | Συζήτηση με το ακροατήριο |
ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Μέλη | Μη Μέλη | Προπτυχιακοί Φοιτητές* | |
Α' Περίοδος Εγγραφών (έως 20 Σεπ 2019) |
80€ | 120€ | 40€ |
Β' Περίοδος Εγγραφών (21 Σεπ–4 Νοε 2019) |
100€ | 140€ | 40€ |
Εγγραφή επί τόπου | 120€ | 160€ | 60€ |
- Περιλαμβάνονται: παρακολούθηση επιστημονικού προγράμματος, δύο διαλείμματα καφέ και ένα ελαφρύ γεύμα.
- Θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Οι τιμές μελών αφορούν τα ενεργά μέλη (ενημερωμένη ετήσια συνδρομή τρέχοντος έτους 2019)
- *Απαραίτητη η αποστολή φωτοαντίγραφου φοιτητικής ταυτότητας (προεγγραφές) ή η επίδειξή της για την επιτόπου εγγραφή.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή σας στη διημερίδα μπορεί να κατοχυρωθεί ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας την Νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Πληρωμών της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής, η επιστροφή του καταβληθέντος ποσού είναι δυνατή μόνο εάν έχει προηγηθεί γραπτή ακύρωση (email/fax) 10 εργάσιμες μέρες πριν την εκδήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της ΕΛΕΚΖΣ, καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή 11.00-17.00 στο 210 7759727 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.