ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ 2023

Διαθέσιμα τα Πρακτικά της Διημερίδας για τους συμμετέχοντες      ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΛΕΚΖΣ 2023
Καρδιολογία του Σκύλου και της Γάτας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

To 2023, η ΕΛΕΚΖΣ συνεχίζει τις επιστημονικές διημερίδες στην Ελληνική περιφέρεια με θέμα τη Καρδιολογία του σκύλου και της γάτας. Η διημερίδα μας θα ταξιδέψει στη Λευκάδα (13 & 14 Μάϊ 2023, ξενοδοχείο Ionian Blue - www.ionianblue.gr ) και στο Ηράκλειο (16 & 17 Σεπ 2023, Ξενοδοχείο AquilaAtlantis – www.aquilahotels.com ).

Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει τα κυριότερα τρέχοντα θέματα της καρδιολογίας του σκύλου και της γάτας, ενώ μεγάλο τμήμα του θα βασιστεί στη διαδραστική παρουσίαση κλινικών περιστατικών.

Η δομή της διημερίδας επιτρέπει την εκπαίδευση περιορισμένου αριθμού κτηνιάτρων, έτσι οι εγγραφές θα περιοριστούν στα 50 άτομα ανά διημερίδα.

Η ΕΛΕΚΖΣ ανέθεσε την επιμέλεια και παρουσίαση του επιστημονικού προγράμματος των διημερίδων, σε δύο συναδέλφους, καταξιωμένους στον τομέα της Καρδιολογίας. Την Αντωνία (Τόνια) Μαυροπούλου, Διπλωματούχο Κτηνίατρο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Εσωτερικής Παθολογίας (Ειδικότητα Καρδιολογία), η οποία εργάζεται στην Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, στην Αθήνα και το Χρήστο Κουτίνα, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς (Καρδιολογία) του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις της ΕΛΕΚΖΣ στη περιφέρεια, μας φέρνουν όλους πιο κοντά, αποτελούν επιλογή και αποσκοπούν στη διαρκή μεταπτυχιακή υποστήριξη των κτηνιάτρων που ασχολούνται με την Ιατρική των ζώων συντροφιάς. Η παρουσία σας αποτελεί το βασικό πυλώνα της επιτυχίας τους.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα www.hcavs.gr και τους λογαριασμούς της ΕΛΕΚΖΣ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα των διημερίδων και να κάνετε την εγγραφή σας.

Ευελπιστούμε να σας έχουμε και πάλι κοντά μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το ΔΣ της ΕΛΕΚΖΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αντωνία (Τόνια) Μαυροπούλου

Αντωνία (Τόνια) Μαυροπούλου,
DVM, Ms, PhD, MRCVS, Diplomate European College of Veterinary Internal Medicine (Specialty of Cardiology), Πλακεντία Κτηνιατρική Κλινική, Αθήνα

Η Τόνια Μαυροπούλου αποφοίτησε από την κτηνιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Πάρμας της Ιταλίας το 2001. Για 2 χρόνια εργάστηκε ως μετεκπαιδευόμενος κτηνίατρος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ζώων της ίδιας σχολής. Το 2004 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών master στην κλινική καρδιολογία ζώων συντροφιάς από το ίδιο πανεπιστήμιο στο οποίο παρέμεινε για τέσσερα ακόμη έτη σαν μεταπτυχιακός υπότροφος με αντικείμενο μελέτης τις αρρυθμίες σε σκύλους με εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια. Η εξειδίκευση της συνεχίστηκε και το 2012 απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα με τη διατριβή «φλεγμονώδεις μεσολαβητές στην καρδιακή ανεπάρκεια σε σκύλους με χρόνια εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια». Το 2017 πήρε το δίπλωμα καρδιολογίας του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Παθολογίας (European College of Veterinary Internal Medicine- Specialty of Cardiology). Από το 2014 έως το 2020 εργάστηκε σαν ειδικός καρδιολόγος στην κλινική δεύτερης γνώμης Davies Veterinary Specialists στο Ηνωμένο Βασίλειο και παράλληλα εργαζόταν για το Holter Monitoring Service κάνοντας αναλύσεις Χόλτερ. To 2018 αναγνωρίστηκε από το Royal College of Veterinary Surgeons του Ηνωμένου Βασιλείου ως ειδικός καρδιολόγος. Είναι ένας από τους επιμελητές και συγγραφείς του βιβλίου Guide to canine and feline electrocardiography. Willey 2018 και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες στην καρδιολογία. Είναι μέλος της European Society of Cardiology.

 

Χρήστος Κουτίνας

Χρήστος Κουτίνας,
DVM, PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Παθολογία των Ζώων Συντροφιάς (Καρδιολογία), Κλινική Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Α.Π.Θ.

Ο Χρήστος Κουτίνας εισήχθη πρώτος στην Ελλάδα, στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1994. Αποφοίτησε το 1999 και για ένα χρόνο εργάστηκε ως μετεκπαιδευόμενος κτηνίατρος στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς της ίδιας Σχολής.
Το 2006 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 2002, αρχικά ως βοηθητικό προσωπικό, και από το 2007 ως μέλος Δ.Ε.Π., διδάσκει την Καρδιολογία του Σκύλου και της Γάτας στα τελευταία εξάμηνα του προγράμματος σπουδών της Κτηνιατρικής Σχολής, και έχει αναλάβει αποκλειστικά τα καρδιολογικά περιστατικά της αντίστοιχης Κλινικής.
Η βασική του μετεκπαίδευση στην Καρδιολογία των Ζώων Συντροφιάς έγινε στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Colorado State University, CO, U.S.A., με ιδιαίτερη έμφαση στην υπερηχοκαρδιογραφία. Σήμερα εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής στην Κλινική των Ζώων Συντροφιάς, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, του Α.Π.Θ., με διδακτικό αντικείμενο την Καρδιολογία των Ζώων Συντροφιάς. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις πάνω στο αντικείμενο της Καρδιολογίας, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ενώ είναι εδώ και πολλά χρόνια μέλος της ESVC (European Society of Veterinary Cardiology). Ταυτόχρονα έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει πολυάριθμες βιβλιογραφικές και ερευνητικές εργασίες στην Εσωτερική Παθολογία των Ζώων Συντροφιάς. Η σύγχρονη και κύρια ερευνητική του δραστηριότητα αφορά το καρδιονεφρικό σύνδρομο στην εκφυλιστική βαλβιδοπάθεια του σκύλου.

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

  ΣΑΒΒΑΤΟ
14.00 - 14.30 Προσέλευση - Εγγραφές
14.30 - 15.15 Φυσιολογικοί και παθολογικοί ήχοι στην ακρόαση της καρδιάς
Α. Μαυροπούλου
15.15 - 16.00 Βασικές αρχές και λήψεις υπερηχοκαρδιογραφίας
Χ. Κουτίνας
16.00 - 16.45 Η πρακτική εφαρμογή του ηλεκτροκαρδιογραφήματος
Α. Μαυροπούλουυ
16.45 - 17.30 Διάλειμμα - Coffee Break
17.30 - 18.30 Κλινικά περιστατικά αρρυθμιών
Α. Μαυροπούλου, Χ. Κουτίνας
18.30 - 19.30 Κλινικά περιστατικά υπερηχοκαρδιογραφημάτων
Α. Μαυροπούλου, Χ. Κουτίνας
 ΚΥΡΙΑΚΗ
09.30 - 10.15 Βασικές αρχές παθοφυσιολογίας και φαρμακολογίας του καρδιαγγειακού
Χ. Κουτίνας
10.15 - 11.00 Οι κυριότερες επίκτητες καρδιοπάθειες στο σκύλο
Α. Μαυροπούλου
11.00 - 11.45 Οι μυοκαρδιοπάθειες της γάτας
Χ. Κουτίνας
11.45 - 12.30 Διάλειμμα – Coffee Break
12.30 - 13.30 Θεραπευτική αντιμετώπιση περιστατικών (διαδραστικό)
Α. Μαυροπούλου
13.30 - 14.30 Θεραπευτική αντιμετώπιση περιστατικών (διαδραστικό)
Χ. Κουτίνας

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 Το κόστος συµµετοχής διαµορφώνεται σε δύο περιόδους εγγραφής και έχει ως εξής:

1η Περίοδος Εγγραφών
(έως 1 µήνα πριν τη διηµερίδα)
2η Περίοδος Εγγραφών
(ένα µήνα πριν τη διηµερίδα έως και επί τόπου)
Μέλη 100€ 150€
Μη Μέλη 140€ 190€

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνεται η συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα, ο καφές και το ελαφρύ γεύμα των διαλειμμάτων και η χορήγηση πρακτικών.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Η εγγραφή στην Διημερίδα γίνεται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τις Online Υπηρεσίες της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.

ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΛΟΓΩ COVID-19

  • Κατά τις διημερίδες θα εφαρμοστούν τα τρέχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με την πανδημία COVID-19..

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΛΕΥΚΑΔΑ

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

FOR THE MEMBERS

 
Αλλαγή γλώσσας σε  

CONTACT US

64 Louizis Riankour str. - Apollo Tower
Ambelokipoi - 115 23 Athens

MB 0008 phone2107759727  Mob.: 6945 311054 (WhatsApp & Viber)
 Contact Monday - Friday 10.00-16.00

MB 0003 mail2This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


  Mastercard  Maestro           vbv    sc 62x34